Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke ljetne noći: gostovanje hit predstave "Rock Bach koncert"

03.07.2017.

17:44

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ariston Proballet iz talijanskog Sanrema u utorak 4. srpnja gostuje na Riječkim ljetnim noćima! Hit predstava koja spaja klasično i moderno, "Rock Bach koncert", na programu je u 20 sati, u HNK Ivana pl. Zajca.

"Rock Bach koncert" je neoklasični balet na glazbu jednog od najvećih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha te najpoznatijih rock izvođača. Koreograf Marcelo Algeri spojio je klasičnu i rock glazbu te klasični i moderni pokret u Balanchineovom stilu, u skladu s željom baletne trupe da njihove predstave govore jezikom mlađe generacije koji se može stvoriti i razumjeti kroz ples. 

Publika može očekivati energiju i snažan ritam uz pokret bez predrasuda na glazbu legendarnih grupa Pink Floyd i Deep Purple te ozbiljnu izvedbenu preciznost vrhunske klasične tehnike na špicama, uz Bachove note. 

U najavi stoji: "Rock Bach koncert se, poput života, sastoji od crnog i bijelog, klasičnog i modernog, jutra i noći, strastvenosti i liričnosti. CRNO ne podrazumijeva bezbojno, već snažno i sposobno upiti sve druge boje. BIJELO se  pleše na svevremensku glazbu Bacha punu osjećajnosti, elegancije i kristalne jasnoće."

Repertoar Ariston Proballeta sastoji se od 40 klasičnih, neoklasičnih i modernih baleta, na glazbu Verdija, Chopina, Prokofjeva, Morriconea, Glassa... Njihovi ravnatelji su priznati baletni umjetnici Sabrina Rinaldi i Marcello Algeri

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.