Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:07 / 12.07.2017.

Autor: Tatjana Sandalj

Riječke ljetne noći: plesna premijera "Dancing Moms"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plesna predstava "Dancing Moms" riječkih autorica i izvođačica Ivane Kalc i Mile Čuljak, nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Kabinet i HNK Ivana pl. Zajca, premijerno će biti izvedena u Torpedu danas u 21:30 sati, u sklopu Riječkih ljetnih noći. Repriza je sutra u isto vrijeme.

"Dancing Moms" je hommage instituciji majčinstva, umjetničko istraživanje izvedbe majčinstva, tumače autorice Ivana Kalc i Mila ČuljakAutor glazbe je Adam Semijalac, fotograf Kristijan Vučković, a za video je zadužen Damir Jevtić.

"Obitelj je doživjela transformacije, ali i dalje najveću odgovornost za društvenu kultivaciju i reprodukciju i brigu o djeci u suvremenom društvu (s)nose žene. Mnogi aspekti istraživanja o majčinstvu sugeriraju da će majčinstvo, a pogotovo veza između majčinstva i zaposlenosti i dalje biti važna komponenta uporne rodne nejednakosti", pišu. 

Kako se odnosimo prema radu? I koje su nam mogućnosti stvarati i djelovati kroz majčinstvo? Kako naš rad djeluje na obitelj? Koliko razumijevanja za potrebe svoga rada dobivamo od mikrookoline? Što predstavlja koncept "majka 21. stoljeća" i koliko se on promijenio (samo u posljednjih stotinjak godina)? Samo su neka od pitanja koja postavljaju "Dancing Moms".

U predstavi se koristi engleski jezik, a publici će biti podijeljen prijevod uz program predstave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.