Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki HNK nominacije za nagrade hrvatskoga glumišta prepušta - publici

23.06.2017.

16:28

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca po mnogočemu je posebno u Hrvatskoj, pa tako i po načinu izbora najboljih predstava. Publika će tako i ove godine birati najbolja ostvarenja, ali i predstave riječkoga kazališta koje će se boriti za nagrade hrvatskoga glumišta.

Prije dvije godine HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci dodjelu nagrada za najbolja ostvarenja prepustilo je - publici. Ove godine ide se i korak dalje: riječka publika birat će, prva i jedina u Hrvatskoj, koje će predstave HNK nominirati za Nagradu hrvatskog glumišta. Glasovanje stoga počinje ranije, kako bi se na vrijeme znalo koje su predstave najbolje prema mišljenju gledalaca.

Posjetioci riječkoga kazališta glasovat će o najboljim predstavama u cjelini četiriju umjetničkih grana (Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta), kao i o najbolje ostvarenoj ženskoj i muškoj ulozi u programu svakoga ansambla. Birat će se, također prema mišljenju publike, i najbolji koncert sezone te najbolja predstava među svim premjernim programina HNK-a Ivana pl. Zajca u protekloj sezoni.

Za najbolja ostvarenja u cjelini nominirane su sve prošlosezonske premijerne produkcije, dok su o nominacijama za najbolja pojedinačna umjetnička ostvarenja odlučili ravnatelji umjetničkih grana, svaki za svoj ansambl. Popis nominiranih možete pronaći na internetskoj stranici riječkoga kazališta.

Svoj glas omiljenim predstavama i glumcima možete dati do 1. srpnja ove godine na blagajni kazališta, službenom Facebook profilu riječkoga HNK-a ili mejlom na nagradezakazalisnusezonu1617@gmail.com. Svaki gledatelj može glasovati za samo jednu predstavu i jednog kandidata po kategoriji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.