Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki lutkari: na predstavu s vašeg prozora ili se vratite njima kući

19.05.2020.

18:03

Autor: Nina Deranja

Damir Orlić priča o četiri godišnja doba (Foto: GKL Rijeka)

Damir Orlić priča o četiri godišnja doba (Foto: GKL Rijeka)

Foto: - / -

Nakon dvomjesečnog online programa riječkog kazališta lutaka "Lutkasrko s kauča", u srijedu 20. svibnja putujući program "Lutkarsko s prozora". Interaktivna predstava prilagođena za gledanje s prozora i balkona je "Pokreni priču: Čarobna svirala".

Interaktivna predstava "Pokreni priču: Čarobna svirala" autorice Almire Štifanić temelji se na dječjoj potrebi za kretanjem. Uz jednostavne vježbe što ih djeca izvode, ako to žele, tijekom 20 minuta uče o bojama i oblicima.

Predstava je na programu u srijedu 20. svibnja u 18 sati u Ulici Drage Gervaisa, u četvrtak na Krnjevu, a u subotu u 11 sati na Korzu. Točne lokacije izvedbi provjerite OVDJE.

Prva predstava u okviru programa "Lutkarsko se vraća kući" bit će, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u petak 22. svibnja u 18 sati, "Četiri godišnja doba" autorice Pike Vončine u izvedbi Damira Orlića i režiji Irene Rajh. Podsjećamo, riječ je o kamišibaj teatru, specifičnom obliku japanskog uličnog kazališta.

I riječki lutkari prilagodili su svoj prostor prema protuepidemijskim preporukama HZZJZ-a pa je broj sjedala smanjen na 40, a cijena ulaznica je 15 kuna.

Poslušajte kako o programima riječkih lutkara u novoj stvarnosti govori ravnateljica GKL-a Rijeka Magdalena Lupi Alvir:

Magdalena Lupi Alvir jer se lutkarsko vraća kući, pripremila Nina Deranja

Čarobna svirala od pokreta, boje i oblika (Foto: GKL Rijeka)

Čarobna svirala od pokreta, boje i oblika (Foto: GKL Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.