Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki pisac Davor Mandić napisao novi roman "Đavolja simfonija"

18.10.2016.

14:07

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš kolega, riječki novinar i pisac Davor Mandić napisao je novi roman naziva "Đavolja simfonija", prvotno nazvan "Once upon a war". Predložak za zanimljiv i vrlo životno napisan roman koji se čita u jednom dahu, njegova je priča "Dezerter" iz knjige pripovijedaka "Valjalo bi me zamisliti sretnim".

Ovo je Mandićev prvi roman za koji kaže da je htio da ima prizvuk bajke. "Ali budući da je tematika rat, to nikako ne može biti bajka s dobrim završetkom, ili sretnim tijekom i završetkom. Htio sam da ima tu neku promjenu, pa zato "Once upon a war" zvuči fora, ali to je naslov na engleskom. A moj je izdavač odmah rekao - nećemo naslov na engleskom jeziku zbog niza problema koji strani jezik u naslovu donosi, pa smo krenuli u potragu za novim naslovom na hrvatskom jeziku. I tako se rodila ideja "Đavolja simfonija", naziv koji zaista zvuči pretenciozno", kaže Davor Mandić i dodaje da ljudi koji su pročitali knjigu kažu da ovaj naslov knjizi izvrsno pristaje.

Roman je posve nestandardno ispričana priča o ratu, a u knjizi su prvi i drugi dio spojeni stripom koji izvrsno razbistri sve što je do stripa i od stripa pročitano i to je prva hrvatska knjiga koja u sebi kao integralni dio sadržava i strip. Poslušajte o čemu su još razgovarali Davor Mandić i Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.