Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:57 / 10.06.2022.

Autor: Tatjana Sandalj

Riječko Art-kino zaključuje ciklus posvećen Miri Furlan

Mira Furlan

Mira Furlan

Foto: Kino Tušknanac / HRT

U Ljetnom Art-kinu u petak će zaključiti program posvećen nedavno i prerano preminuloj Miri Furlan. Od 20:30 sati, o jednoj od najpopularnijih hrvatskih i jugoslavenskih kazališnih, televizijskih i filmskih glumica razgovarat će redatelj i sveučilišni profesor Rajko Grlić, glumac Vilim Matula i filmski teoretičar Saša Stanić.

Od 21:30 sati, bit će prikazana kultna obiteljska komična drama "Otac na službenom putu" Emira Kusturice, jedini jugoslavenski film nagrađen Zlatnom palmom. 


Scenarij je potpisao bosansko-hercegovački pjesnik i pisac Abdulah Sidran, a Mira Furlan je u tom filmu ostvarila jednu od zapaženijih filmskih uloga.


Rajko Grlić, poznati hrvatski redatelj, scenarist i producent te američki i slovenski sveučilišni profesor filmske režije, gostovanje u Art-kinu nastavlja i u nedjelju 12. lipnja u 21:30 u ulozi Kino kustosa Art-kina. 


Riječ je o programu Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za pogledati. Ovom je prigodom za riječku publiku Grlić odabrao kultnu noir dramu "Bulevar sumraka" Billyja Wildera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.