Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječkom lutkaru Zlatku Viciću nagrada PIF-a

22.09.2017.

21:40

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na netom završenom 50. međunarodnom lutkarskom festivalu PIF u Zagrebu, riječki lutkar Zlatko Vicić nagrađen je za animaciju ovčice Wande u predstavi "Wanda Lavanda". Zlatko je u izvebi, kao i uvijek, imao podršku kolega: Petre Šarac i Vanje Jovanovića.

"Wanda Lavanda", autorice Jelene Tondini, prošlosezonska je premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Priču o ovčici koja se među ostalim životinjama ističe šarenim runom režirala je Morana Dolenc, a likovno ju je oblikovala Luči Vidanović. Svjetlo je oblikovao Sanjin Seršić, a glazbu skladale Anita Valo i Meri Jaman

Wanda svoje šareno runo nosi s puno duha i ono se tijekom predstave pretvara iz mane u prednost, bar u doživljaju onih koji ovčicu sreću. U priči o toleranciji i uvažavanju različitosti koja djeci u najranijoj dobi može pomoći da nauče važnost prihvaćanja drugačijih od sebe Zlatko Vicić igra upravo Wandu, a njegova je nagrada jedna od četiri za animaciju što su dodijenjene na 50. PIF-u. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.