Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: let po "Toboganu" je obavezan!

27.06.2017.

10:13

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dječji festival Tobogan počeo je danas u Rijeci. Prvi je na programu bio obiteljski program kratkometražnih filmova u suradnji s Animafestim u Art-kinu Croatia. Službeno otvaranje festivala je u 21 sat u Benčiću.

Dječji festival Tobogan je dio Ciglene kuće, jednog od sedam programskih pravaca Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture. Partneri u programu su Art-kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka Dječji odjel Stribor, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Vijeće mladih Benčić.

Kratkoročno, programski je cilj zabaviti djecu na početku ljetnih školskih praznika, dugoročno je to uvod u otvaranje Dječje/Ciglene kuće u kompleksu Benčić, a u kojoj će se odvijati programi za djecu i mlade.

Što se programa prvog Tobogana tiče, večeras će, u 20 sati, u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka biti otvorena izložba posevećena 20. obljetnici Harry Pottera, a službeno otvaranje festivala je u 21 sat u Benčiću uz Triko Cirkus Teatar i ulično solo šou Nikoline Maj.

Slijede dva tjedna kulture za djecu, edukacijskih interaktivnih programa i zabave: crtići, dokumentarci, filmovi, gimnastika, istraživanje, osvajanje, predstave, radionice, razgovori, šetnje, učenje... Let toboganom počinje i završava u kompleksu Benčić, a u međuvremenu se odvija u centru Rijeke, ali i u različitim gradskim naseljima. 

Festivalski program dostupan je na internetskoj stranici EPK Rijeka 2020., programe Art-kina Croatia i Gradskog kazališta lutaka Rijeka možete pogledati i u nastavku te poslušati razgovor s direktoricom Rijeka 2020 EPK Eminom Višnić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.