Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: neka vruće ljetne noći počnu!

30.06.2016.

18:23

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječke ljetne noći bit će otvorene u petak 1. srpnja. Uz uvertiru od 18 sati publika će se moći zabavljati na nekoliko mjesta u gradu, a svečanost otvaranja je pred zgradom HNK Ivana plemenitog Zajca. Što je pripremilo Vaše kazalište Vama?

Na pozornicama pred riječkom gradskom vijećnicom, pred Gradskom knjižnicom i na Trgu 128. brigade: plesači, mažoretkinje, akrobati, klaunovi, cirkuski artisti, a na Korzu hodači na štulama - vesela uvertira.

U 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka predstavljaju rezultat dramsko-lutkarske radionice "Čudesna ljetna noć", a sat kasnije u vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja moći ćete razgledati virtualnu izložbu o 120 godina Guvernerove palače.

Festival će biti svečano otvoren ispred HNK Ivana plemenitog Zajca u 21:30. Svi kazališni ansambli sudjelovali su u oblikovanju programa "Vaše kazalište Vama" što ga režira Vedran Hleb 

Prvoga dana ni za što nećete platiti ulaznicu. Idućih dana, za neke programe već će trebati izdvojiti pokoji novčić. Riječke ljetne noći nastavit će se već u subotu na trgovima, ulicama, parkovima, ali i u riječkom HNK uz najbolje mlade operne pjevače u regiji. 

Poslušajte što o programu otvaranja govori ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.