Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka u drugom krugu borbe za titulu EPK 2020.

29.05.2015.

18:09

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Sretni ćemo biti večeras i još koji dan, a onda nas čeka ogroman posao jer drugi krug traje šest mjeseci", rekao je pročelnik gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar neposredno nakon objave vijesti da je Rijeka u drugome krugu izbora za EPK 2020.

Za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. uz Rijeku će se u drugome krugu boriti Pula, Osijek i Dubrovnik. "Ovo je jedan veliki zajednički uspjeh kulturnih ustanova, udruga, građana i medija", izjavio je u programu Radio Rijeke pročelnik riječkoga gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar. Najavio je da i dalje sve čeka ogroman posao: drugi krug izbora hrvatskoga grada za EPK trajat će šest mjeseci, a pobjednik će se znati početkom sljedeće godine.

U ove tri godine pripreme kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture od skeptične smo faze došli do svojevrsne lagane euforije, kaže Šarar. "Slijedi veselo ljeto i nervozna jesen", dodaje pročelnik odjela za kulturu: gradovi koji su ušli u drugi krug izbora od komisije će dobiti upute što popraviti u prijavnici. Rijeka mora detaljnije razraditi financijski i programski dio.

Za EPK se kandidiralo još pet hrvatskih gradova: Đakovo, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb. Uz jedan hrvatski grad, titulu Europske prijestolnice kulture 2020. nosit će i jedan irski. "Sretni ćemo biti večeras i još koji dan, a onda nas čeka ogroman posao, rekao je pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar. S njim je neposredno po objavi rezultata prvoga kruga izbora za EPK 2020. razgovarao Ivan Dorian Molnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.