Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rosanna Bubola: gluma mora pričekati, ravnatelj mora služiti ansamblu

06.03.2017.

20:07

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glumica Rosanna Bubola je na vruću fotelju ravnateljice Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca sjela u studenom prošle godine. Sada se već upoznala s novom pozicijom i stvorila radni plan za mali, talentirani ansambl koji je pred premijerom "Cabaret d'Annunzio".

"Prijatelji su mi rekli - sad ćeš glumiti ravnateljicu", priča Rosanna Bubola o trenutku kada je pristala preuzeti tu zahtjevnu ulogu i nastavlja: "…a ja sam rekla, da, u prvom periodu, jer moram otkriti i shvatiti puno novih stvari s kojima se u dosadašnjem radu nisam susretala."

"Mi glumci inače razbijamo zidove, ali sada zaista, u doslovnom smislu, imam četiri zida, fotelju i stol i sada sam počela shvaćati bivše ravnatelje i neke stvari koje nisam razumjela u vremenu kada sam bila samo glumica. Svijet ravnatelja nije kreativan kao svijet glumaca, ali će mi dati neke mogućnosti", govori Bubola.

"Željela bih raditi u timu s članovima Talijanske drame, mjesto ravnatelja shvaćam kao poziciju koja služi ansamblu i željela bih se uvijek s njima savjetovati o programu i načinu rada. Normalno da će biti i trenutaka kada ću neke stvari morati odlučno presjeći, ali to je život i to nosi ta pozicija", tumači ravnateljica.

Bubola smatra da u periodu ravnateljstva neće moći raditi i kao glumica, jer na novom radnom mjestu ima puno posla, a želi ga odraditi pošteno i sa svim svojim kapacitetima. Zato će malo pauzirati s glumom, iako će joj to biti jako teško. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.