Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sakralne skladbe Ljube Kuntarića izvedene u riječkoj katedrali

31.01.2016.

13:49

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkoj katedrali sv. Vida sinoć je održan koncert sakralne glazbe Ljuboslava Ljube Kuntarića u povodu 75. obljetnice njegova rada i 91. godine života. Na koncertu je bio i sam skladatelj, koji je nadahnuće nalazio u hrvatskoj glazbenoj baštini.

Sakralne skladbe Ljube Kuntarića izveli su katedralni zbor Cantores Sancti Viti pod ravnanjem Nina Načinovića te operni pjevači Bojan Šober i Igor Vlajnić uz glasovirsku pratnju Filipa Faka. Koncert je organizirao riječki ogranak Matice Hrvatske, a nadahnuće za svoje skladbe skladatelj je, prema riječima predsjednika ogranka Gorana Crnkovića, nalazio u hrvatskoj glazbenoj baštini.

Slavljenik je i sam prisustvovao koncertu i, usprkos visokim godinama, rekao kako se dobro osjeća. Kuntarić je inače poznat kao skladatelj zabavne glazbe, među kojima je najpoznatija skladba "Ta tvoja ruka mala". Sinoćnji koncert u riječkoj katedrali zauvijek ga upisuje i u povijest sakralne glazbe. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.