Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sardinijsko-baskijski plesni spoj na pozornici HKD-a

12.01.2022.

10:33

Autor: HRT - Radio Rijeka

predstava idiot

predstava idiot

Foto: - / HKD

Ove subote u 20 sati u Hrvatskom kutlrunom domu na Sušaku gostuje još jedna plesna poslastica: hvaljena predstava Idiot-Syncrasy kolektiva Igor x Moreno. Tijekom ovoga tjedna predstava je snimana u 3D video tehnici, a na mini-turneji u travnju tu će snimku moći vidjeti publika u Delnicama i u Cresu. Riječ je o projektu kojim HKD, u suradnji s europskim partnerima, nastoji suvremeni ples približiti i onoj publici koja nema prilike gledati slične predstave. 

Pod nazivom Igor x Moreno djeluju koreografi Moreno Solinas i Igor Urzelai, u kojem djeluju u suradnji sa širom skupinom umjetnika. Dugogodišnji su suradnici londonskog The Placea, s trenutnom umjetničkom rezidencijom u S’ALA-i na Sardiniji. Njihovi radovi proizlaze iz fascinacije ljudima i njihovim specifičnostima. 


Kroz koreografiju, neverbalnim jezikom stvaraju iskustva koja iznenađuju, potiču i uznemiruju. Njihova djela – konstruirana do detalja, a duboko zaokupljena životnoąću – izmiču različitim žanrovima i stilovima.

renuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet. Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali. Obvezali smo se.

Idiot-Syncrasy

Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kuna za obradu transakcije.


Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave. Obavezno je nošenje zaštitne maske.


O njihovu gostovanju u Rijeci i projektu kojim suvremeni ples postaje dostupan u 3D tehnici govori ravnatelj HKD-a na Sušaku Edvin Liverić, poslušajte:

Edvin Liverić o nastupu gostiju iz Italije i europskom projektu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.