Hrvatski radio

Radio Rijeka

Saša Broz nova ravnateljica riječke Opere

12.04.2013.

16:42

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj sjednici Kazališno vijeće prihvatilo je prijedlog intendantice Nade Matošević Orešković, a mandat Saše Broz započinje u ponedjeljak 15. travnja.

Izuzetno sam počašćena pozivom intendantice Nade Matošević Orešković i vjerujem da ću kao ravnateljica Opere opravdati u potpunosti njezino povjerenje. Čeka nas velik i odgovoran posao, a za mene osobno to je ostvarenje mog umjetničkog sna. Opera HNK Ivana pl. Zajca je doista snažan i vrlo kvalitetan ansambl. Veselim se radu s tim sjajnim umjetnicima, kazala je Saša Broz.

Nova ravnateljica riječke Opere rođena je 1968. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Paralelno je pohađala i Školu za klasični balet i ritmiku u Zagrebu, a školovanje za balerinu klasičnog baleta nastavila je na prestižnome Moskovskom akademskom koreografskom učilištu (MAXY).

Nakon dvogodišnjega poslijediplomskog usavršavanja u Moskvi, nakon ozbiljne ozljede stopala prekida karijeru balerine, vraća se u Hrvatsku i upisuje studij kazališne režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. 

Unuka nekadašnjeg predsjednika bivše države Josipa Broza Tita diplomirana je kazališna redateljica, a profesionalno se režijom počela baviti već na drugoj godini studija i režirala je u mnogim hrvatskim kazalištima. Dvije je godine bila ravnateljica pulskoga Istarskog narodnog kazališta, a za vrijeme njenog mandata to je kazalište produciralo brojne predstave s najvećim imenima hrvatskoga glumišta.

Poslušajte izjavu Saše Broz:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.