Hrvatski radio

Radio Rijeka

Schola Cantorum - jedini zbor u Rijeci koji izvodi klasičnu duhovnu glazbu

08.11.2018.

09:41

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: - / -

U programu Radio Rijeke, u emisiji BOX IN, ugostili smo "uživo" jedini zbor u Rijeci koji izvodi klasičnu duhovnu glazbu, zbor Schola Cantorum. Nastupio je samo Ženski sastav Schole Cantorum, uz klavirsku pratnju prof. Ivana Bošnjaka.

Osnovani su prije 10 godina, 2008. godine, a osnivači su bili supružnici Roberto i Ingrid Haller. Zbor, koji trenutno broji 25 pjevača, izvodi glazbu svih povijesnih razdoblja, a skladbe su pomno birane - to su remek djela svjetske glazbene baštine, kao i djela hrvatskih skladatelja. Njihova umjetnička voditeljica i zborovođa je profesorica Ingrid Haller, a članovi zbora su učenici i studenti glazbenih škola i muzičkih akademija, ali i amateri različitih profesija i dobnih skupina.

U programu našeg Radija nastupio je samo Ženski sastav Schole Cantorum, uz klavirsku pratnju prof. Ivana Bošnjaka u skladbama koje nisu izvođene a cappella.

Za tonskim pultovima bili su Anito Jelović i Kristijan Smokvina, emisiju je vodila Gloria Fabijanić Jelović, a u audio zapisu možete poslušati kako je zvučalo pjevanje ovog specifičnog zbora:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.