Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Sedam sr(j)etnih grijeha": roman prvijenac riječke novinarke Nevenke Koščić

06.04.2022.

17:19

Autor: Tatjana Sandalj

Naslovnica romana prvijenca

Naslovnica romana prvijenca

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Knjiga "Sedam sr(j)etnih grijeha", roman prvijenac riječke novinarke Nevenke Koščić, predstavljen je u Rijeci u utorak. 

Nevenka Koščić od 1975. godine živi u Rijeci, a 35 godina radila je kao dopisnik Večernjeg lista. Veza s novinama u kojima je radila je i autor naslovne fotografije knjige Pero Lovrović, dugogodišnji fotoreporter tih novina.


Dakle, nakon više tisuća vijesti, izvještaja, reportaža, intervjua, satiričnih crtica, osvrta, kritika i drugih novinskih tekstova, objavljenih u Večernem listu te više specijaliziranih revija, publikacija za mlade i vjerskih glasila, odlučila se okušati i u pisanju opširnijeg djela. Doduše, nakon umirovljenja punih šest godina nije napisala niti retka!


Kroz ljubavnu priču Nevene i Ilana, Koščić provlači razmišljanja o prošlosti, odnosima u obitelji, poglede na povijesne i političke događaje u državi u kojoj se rodila i proživjela najveći dio života te o životnim vrijednostima. Ponajprije, a to bi trebalo biti jasno i iz naslova, o odnosu prema Bogu, vjeri i vjerskim dogmama te osobnoj unutarnjoj borbi o značenju grijeha, s naglaskom na grijeh ljubavi. 


Grijeh ljubavi ne  postoji, a zbog ljubavi se ne treba kajati, bez obzira u kojim se okolnostima rodila, razmišlja Nevena, a slično govori i Nevenka u razgovoru koji možete poslušati u nastavku:

Kada su grijesi sretni, a kada sjetni?

Nevenka Koščić u sredini

Nevenka Koščić u sredini

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.