Hrvatski radio

Radio Rijeka

Serija urbanističkih šetnji Rijekom završit će na Klobučarićevom trgu

07.12.2022.

15:26

Autor: Radio Rijeka

Klobučarićev trg u Rijeci godinama je izgledao ovako

Klobučarićev trg u Rijeci godinama je izgledao ovako

Foto: - / Urbani separe

Falila je Rječina, pa je falio kvart, a u subotu je parola 'Fali trg'! Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka i Urbani separe organizirali su tri subotnje šetnje Rijekom kojima upozoravaju na to što sve nedostaje u riječkom javnom prostoru. Treća šetnja, u subotu 10. prosinca, poziva vas na Klobučarićev trg u Rijeci. 

Prigodni plakat

Prigodni plakat

Foto: - / Urbani separe

Tri zimske šetnje organizirane su uz Rječinu, na Škurinjama, a sada slijede Klobučarićev trg i Stari grad. Ciklus se odvija pod nazivom FALI, jer u riječkom javnom prostoru mnogo toga nedostaje, kažu orgnizatori.  


Posljednju šetnju organizatori opisuju ovako: "Trg koji, zapravo, uopće nije trg, a u isto je vrijeme najveći trg u Rijeci. Bio je bujni park i veselo igralište, pa slučajno i privremeno jezero. Sada je ravni, betonski krov garaže ispred osnovne škole. Klobučarić zaslužuje bolje. Fali trg!"


Početak je u 11 sati, okupljanje je na Klobučarićevom trgu, ispred Osnovne škole Nikola Tesla, a predviđeno trajanje programa je jedan sat. U slučaju kiše, ponesite kišobran. 


Prijava nije obavezna, ali bi bilo dobro da se sudionici pri/jave na info@d-a-r.hr


Detalje je doznala Iva Pavletić Crnić od Marina Nižića iz Urbanog separea, poslušajte:

Marin Nižić o urbanističkoj šetnji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.