Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šest riječkih soprana pjeva najljepše operne arije

24.03.2017.

09:16

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki HNK Ivana pl. Zajca danas priređuje ekskluzivni i glamurozni koncert šest riječkih sopranistica: Mirella Katarinčić Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić uz orkestar Opere, a pod vodstvom dirigenta Igora Vlajnića.

Publici će se predstaviti atraktivnim arijama iz poznatih opera i opereta. Na repertoaru su djela Verdija, Puccinija, Straussa, Bellinija, Gotovca i drugih pa se očekuje veliko zanimanje publike. Projekt je već dobio jak odaziv sponzora te ugostiteljskih objekata u Verdijevoj ulici koji će ovoga tjedna u ponudi imati program "6 soprana".

Operni ansambl HNK Ivana pl. Zajca jedinstven je po tome što ima šest sopranistica, šest primadona koje su svojim glasom udahnule život nezaboravnim opernim i operetnim junakinjama, a to su Mirella Katarinčić Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić.

Uz orkestar Opere, a pod vodstvom dirigenta Igora Vlajnića, na koncertu koji će održati danas u 20 sati, njih šest otpjevat će najljepše operne i operetne arije. O atraktivnom repertoaru i njihovom izboru za ovu prigodu, s Kristinom Kolar i Olgom Kaminskom razgovarao je Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.