Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sjećamo se: Lošinjan koji je pjevao u Metropolitanu

14.07.2015.

14:52

Autor: Branko Domac, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji dan 1847. u Malom Lošinju rođen je poznati operni pjevač Josip Kašman. Njemu u čast, desetu godinu za redom organizirani su Dani Josipa Kašmana: predstavljanje knjige, izložba i konceret.

Josip Kašman slavu je stekao nastupima na svim svjetskim opernim pozornicama, između ostalih i na otvorenju Metropolitan opere u New Yorku.

Dani Josipa Kašmana počet će predstavljanjem knjige "Kralj je rođen u Malom Lošinju" autorice Gordane Maje Antoninić. Ujedno će biti otvorena i izložba "Glazbeni velikan cresko-lošinjskog otoičja" Antoninić i Karle Glavočić. Početak programa na Ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora je u 20:30.

U povodu obilježavanja 165. obljetnice rođenja, 90. obljetnice smrti, 145. obljetnice osnutka hrvatske opere, te 10. godišnjice održavanja Dana Josipa Kašmana pozvani ste i sutra na koncert "Kralju baritona u čast", također na Ljetnoj terasi kina u Malom Lošinju, u 21:30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.