Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Sjećanje na Kolija" - prerano preminulog sugrađanina i glazbenika

11.05.2017.

14:25

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod nazivom "Sjećanje na Kolija" u Kastvu će u petak, 12. svibnja, biti održan humanitarni koncert u spomen na prerano preminulog sugrađanina i glazbenika Kornela Šturma. Pozivu na besplatni koncert odazvao se veliki broj izvođača.

Na humanitarnom koncertu nastupit će: Tamburaški sastav Zametski koren i Emil Mance, muška klapa Kastav, muška klapa Gradelini, Trio Asi, Trio Vox, Trio Bajs, Mali s Velikim Band, Damir Badurina, Sejo Fiume band, Beatles Revival band te rock grupe Fingerprint, Epicentar, Whiteheads i Accidental One.

Zamisao je da se manifestacija "Sjećanje na Kolija" održava svake godine, kao trajni podsjetnik na Kolijevo glazbeno djelovanje, ali i bogatu tradiciju kvarnerskih "gažerskih" bendova po kojima je naš kraj poznat diljem Europe.

Uz koncert, u planu je prikupljanje sponzorskih donacija u hrani i napitcima koje će se besplatno dijeliti posjetiteljima, a prikupljat će se i dobrovoljni prilozi koje će se, u suradnji s kastavskim Crvenim križem i njihovom evidencijom, donirati socijalno najugroženijim kastavskim obiteljima te Centru za rehabilitaciju - podružnica Pulac u kojem brojne kastavske obitelji imaju svoje štićenike. U taj dio programa uključit će se i udruga branitelja UDBDDR Kastav.

Bit će organizirana i dječja igraonica uz zabavne igre i vodstvo animatorice Karmelino Klaunice, dok će u sportskom dijelu manifestacije biti odigrano nekoliko revijalnih nogometnih utakmica u sportskoj dvorani. Program za posjetitelje počinje u 16 sati i trajat će do 1 sat iza ponoći, a održavat će se na prostoru oko sportske dvorane i vanjskih sportskih terena u Kastvu. 

Organizacijski tim manifestacije "Sjećanje na Kolija" predvodi Davorin Šimunović s kojim je razgovorao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.