Hrvatski radio

Radio Rijeka

Škola folklora koja raste

09.01.2015.

15:15

Autor: Darko Santini

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Matice iseljenika Hrvatske u Crikvenici se održava 25. zimska škola hrvatskog folklora. Ove godine javilo se gotovo stotinu polaznika za tri radionice: plesnu, tamburašku i školu tradicijskih hrvatskih glazbala.

Polaznici Zimske škole hrvatskog folklora uglavnom su članovi kulturno umjetničkih društava, a svima im je zajednička ljubav prema tradicijskoj hrvatskoj glazbi. Rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika Srebrenka Šeravić ističe da su ponosni što i u vremenima krize broj polaznika radionica raste, što znači da je program kvalitetan i pomaže predstavljati hrvatsku tradicijsku kulturu diljem svijeta.

Ove se godine u školi folklora obrađuju pjesmi i plesovi iz jadranske regije. Taj će melos u Crikvenici naučiti Hrvati iz Mađarske, Bosne, SAD-a, Njemačke i drugih država, iako ga mnogi već od ranije znaju. Što su naučili pokazat će posljednjeg dana, 12. siječnja u večernjim satima, održat će svečani, završni koncert u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici. Javlja Darko Santini:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.