Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slično, a različito: dvije gala večeri HNK Zajca "Nessun Dorma"

21.07.2020.

13:09

Autor: Tatjana Sandalj

Gala koncert najavljen je pred novinarima (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Gala koncert najavljen je pred novinarima (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ljeto u prijestolnici nastavit će se na Trgu Riječke rezolucije u četvrtak 23. i u subotu 25. srpnja u 21 sat gala koncertom "Nessun Dorma", u produkciji HNK Ivana pl. Zajca. Nakon višemjesečne pauze riječke operne prvakinje i prvaci pjevat će uz pratnju orkestra.

Nastupu se vesele: Kristina Kolar, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Domagoj Dorotić, Aljaž Farasin, Robert Kolar i počasna članica opernog ansambla Diana Haller.

Solisti će nastupiti uz Riječki simfonijski orkestar i operni zbor HNK Zajca, a izvedbom će ravnati gošća iz Italije Beatrice Venezi

Programi koncerata u četvrtak i u subotu ponešto se razlikuju, ali je u oba slučaja riječ o nekima od najljepših arija mainstream operne literature.

U slučaju kiše koncerti će biti održani u HNK Zajcu, a prije subotnjeg koncerta, u 19:30 sati, bit će predstavljen nosač zvuka s operom "Nikola Šubić Zrinski" što ga je riječka opera snimila za njemačku izdavačku kuću Classic Produktion Osnabruck (CPO).

Na konferenciji kojom je najavljen koncert "Nessun Dorma", bilo je riječi i o pripremama za izvedbu opere "Julije Cezar u Egiptu" Georga Fridricha Händela u petak 31. srpnja. Četiri godine poslije riječke premijere, predstava u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa koja očekuje publiku bit će skoro sasvim izmijenjena u odnosu na već viđeno.

Poslušajte kako o koncertu "Nessun Dorma" govore Blažević, Venezi i Knego te Kristina i Robert Kolar:

Veselje ponovnog susreta s drugim i s Umjetnošću, pipremila Tatjana Sandalj

Kristina i Robert Kolar o koncertu i CD-u, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.