Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slikovnica o Titanicu i Carpathiji

27.11.2012.

22:09

Autor: Olivera Vinković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako priču o Titanicu 100 godina nakon potonuća vide djeca, saznajte u slikovnici dječjih vrtića i Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci.

Titanic i Carpathia, djeca pričaju slikovnica je što je danas  predstavljena u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci. Očima trojice dječaka Dječjeg vrtića Pčelice - Adriana Ivoševića, Bartola Oršića i Lovre Linića – slikovnica prikazuje sve okolnosti potonuća parobroda Titanic.

Slikovnica je nastala kao završni dio projekta obilježavanja stote obljetnice jedne od najvećih pomorskih tragedija te povezanosti nesreće s brodom Carpathia i hrvatskim pomorcima, koji su spasili preživjele s broda što se usred noći sudario s ledenom santom.

Izložbu Titanic - Carpathia u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja možete pogledati do sredine prosinca, a kako je nastajala slikovnica Titanic i Carpathia, djeca pričaju poslušajte u prilogu Olivere Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.