Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smotra novoga talijanskog filma

26.11.2012.

18:00

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Smotra novoga talijanskog filma u riječkom Art-kinu Croatia trajat će do 2. prosinca. Bit će prikazano sedam novih nagrađivanih filmova talijanske produkcije.

Ponavlja se i uspješan natječaj za najbolju kritiku Točke gledišta za sve studente i studentice koji vole pisati, kao i nagradno izvlačenje na Facebooku.

Program će večeras u 20 sati otvoriti komedija Veličanstvena prisutnost (Magnifica presenza), film koji je nagrađen talijanskim Zlatnim globusom, a ciklus će predstaviti selektor programa Paolo Minuto iz Talijanskog saveza filmskih društava.

U sklopu ciklusa bit će prikazana i drama Otoci (Isole), komedija Svi na more (Tutti al mare), krimić Međuprostor (L'Intervallo), ratna drama Stan u Ateni (Appartamento ad Atene) te nagrađivani film Laure Moranti Trešnje (Ciliegine). Ciklus završava komedijom Poseban dan (Un giorno speciale) (na slici).

Svakog dana tijekom Smotre, na Facebook stranici Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu bit će objavljena pitanja o povijesti talijanske kinematografije ili o naslovima Smotre. Između onih koji točno odgovore bit će izvučen dobitnik jednomjesečne stipendije za pohađanje tečaja talijanskog jezika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.