Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snježni kipovi u Delnicama

24.01.2013.

15:52

Autor: Jelena Butković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki snježni kipovi junaka crtanih filmova ukrasit će ove subote Delnice, a napravit će ih studentice riječke Akademije primijenjenih umjetnosti. Tko bi tome odolio?

Osam studentica riječke Akademije primijenjenih umjetnosti ovog će vikenda u Delnicama, u parku pokraj klizališta, izrađivati skulpture od snijega – i to likove iz crtića veličine 2 x 2,5 metara. U nedjelju u podne najljepša će skulptura biti nagrađena.

Manifestacija je pokrenuta u spomen na delničkog profesora likovne kulture Grgu Marjanovića koji je još prije tridesetak godina, počeo izrađivati snježne skulpture.Organizatori su delnički Klub hokeja na ledu 'Mamut' i Udruga mladih Re-Volt. Posjetitelji će moći i klizati, a za sve će u subotu sredinom dana biti poslužen besplatni grah s kobasicama, kuhano vino i čaj.

Organizatori najavljuju da je ovo prvo u nizu takvih događanja, a planiraju da će već od sljedećeg izdanja postati međunarodno. Opširnije Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.