Hrvatski radio

Radio Rijeka

Solistički koncert za kraj glazbenih Riječkih ljetnih noći

25.07.2013.

09:11

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncert naziva 'Puccini - Che passione!' u izvedbi dvoje sjajnih mladih glazbenih umjetnika: sopranistice Vedrane Šimić i pijanista Filipa Faka sinoć je održan na Riječkim ljetnim noćima. Klaustar trsatskog samostana sinoć je ugostio posljednji koncert ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći.

Sopranistica Vedrana Šimić mnogobrojnoj se publici predstavila lijepim zapjevom, čistom dikcijom, istančano izrađenom dinamikom, prožetom emocionalnom uživljenošću, s ponešto tvrdim i napornim visinama u izvedbi.

Pijanist Filip Fak bio je sjajan pratitelj, pažljivo birajući dinamiku i tempo glasu i izvedbi Vedrane Šimić, nenametljivo i sigurno pružajući solistici čvrstu glazbenu podlogu. U solo nastupima, mladi je pijanist pokazao umijeće prezentacije strasne glazbe na sve one koji su ga pažljivo slušali.

Vrlo topla ljetna noć bila je prožeta vječnom glazbom koja budi u slušateljima skrivene osjećaje. I ostaje u sjećanju kao još jedna lijepa glazbena uspomena na Riječke ljetne noći. bbb

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.