Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Španjolske strasti" Diane Haller u HNK Zajcu

01.05.2017.

11:54

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je publiku rodnog grada Rijeke oduševila Gala koncertom, a potom i ulogom Julija Cezara u istoimenoj operi, zvijezda stuttgardske opere i miljenica europske i riječke publike, Diana Haller vraća se u riječki HNK Ivana pl. Zajca.

Diana Haller vraća se u riječki HNK Ivana pl Zajca, 2. svibnja, u 20 sati, donoseći recital "Španjolske strasti", uz pijanističku pratnju Filipa Faka

U Rijeci Haller predstavlja program koji još nigdje nije izvodila, jer je za riječku publiku osmislila raskošnu španjolsku večer, tematski jedinstven program, a ipak stilski različit. Odabrala je skladatelje koji su bili suvremenici, pripadali nacionalnom stilu i koristili elemente narodne glazbe i plesova u svojim pjesmama. Različitost stilova i podrijetla govore o ljubavi, osvajanju pa i o divljoj želji za osvetom nevjernom ljubavniku.

Na programu su Joaquin TurinaFernando ObradorsFederici Garcia LorcaHugo WolfGioachino Rossini... i njihove najljepše pjesme koje plijene španjolskim ritmovima.

"Recital je najintimniji susret koji glazbeni umjetnik može ostvariti sa svojom publikom. A kad se održava u rodnom gradu, takav je koncert poseban izazov!", tumači Diana Haller. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.