Hrvatski radio

Radio Rijeka

SPFF Opatija: najbolji film "The Possibilities are Endless"

07.08.2015.

09:59

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šesti Solo Positivo Film Festival, prvi koji je održan u Opatiji završio je sinoć proglašenjem pobjednika i velikim tulumom na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

Nagradu za najbolju kameru dobio je film "Midsummer Night's Tango" redateljice Viviane Blumenshein, nagradu za najbolji scenarij osvojio je film "Orion, The Man Who Would be a King" redateljice Jeanie Finley, dok je najboljim redateljem proglašen Ognjen Glavonić, redatelj filma "Živan makes a Punk festival", a isti film osvojio je i nagradu publike.

Najboljim filmom festivala žiri je proglasio film "The Possibilities are Endless" britanskih redatelja Edwarda Lowelacea i Jamesa Halla, a dva filma su dobila posebno priznanje žirija: "400 years of Shearching" redateljice Haidy Kancler i "Chante ton Bac d'abord".

Posebno priznanje za promicanje dokumentarnog filma dobio je Đelo HadžiselimovićO nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Uli Shoeppel, Ivan Gergolet i Antonio Nuić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.