Hrvatski radio

Radio Rijeka

Splitska "Palčica" otvorila srebrnu Reviju lutkara; nove izmjene u programu

05.11.2020.

10:44

Autor: Tatjana Sandalj

Lutkarska luka u Galeriji Kortil (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Lutkarska luka u Galeriji Kortil (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Unatoč epidemiji, Rijeka je ovih dana euorpska prijestolnica lutkarstva, rečeno je na otvaranju 25. revije lutkarskih kazališta u srijedu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Program revije traje do 10. studenoga, a treba ga provjeravati jer još uvijek ima izmjena.

U četvrtak je na programu prvo od dva gostovanja predstava iz inozemstva: Lutkarsko kazalište iz Mostara u HKD-u na Sušaku gostuje s predstavom "Izgubljeno-nađeno".

Riječki lutkari se, kao organizatori Revije, ispričavaju zbog svih promjena što ih u programu uzrokuje epidemija koronavirusa i poziva da izmjene pratite OVDJE.

Otkazano je gostovanje predstave "Ljepotica i zvijer" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka i GK Joza Ivakić iz Vinkovaca najavljeno za nedjelju, na Reviji će nam se toga dana ipak pridružiti Kazališna družina Pinklec iz Čakovca s predstavom "Vuka se ne bojim ja". Jedina izvedba je 8. studenog u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

U godini kada riječki lutkarski ansmabl slavi 60 rođendan, obilježavamo i 100 godina hrvatskog lutkarstva pa su na reviji predstavljene knjige riječke autorice Maje Verdonik o lutkarskim žanrovima na sceni Gradskog kazališta lutaka Rijeka i suvremenom hrvatskom lutkarstvu te knjiga Livije Kroflin "Duša u stvari".

U galeriji Kortil je otvorena izložba "Lutkarska luka" na kojoj su predstavljene lutke i dijelovi scenografija iz predstava pet lutkarskih kazališta koja su uz program riječke revije od početka, kazališta iz Osijeka, Zagreba, Zadra, Splita i Rijeke.

Galerija
Foto: Nel Pavletić / Pixsell, Foto: -/-
Foto: Nel Pavletić / Pixsell, Foto: -/-Prizor iz Palčice (Foto: Nel Pavletić / Pixsell), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.