Hrvatski radio

Radio Rijeka

Spoj tradicije i suvremenosti - počinje 24. Kastafsko kulturno leto

26.06.2015.

10:03

Autor: Damir Pijaca, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras počinje 24. Kastafsko kulturno leto. U sljedeća dva mjeseca na rasporedu su kulturno-umjetnička događanja koja na osobit način govore o tradiciji i suvremenosti te lokalnim i univerzalnim temama.

Predsjednica Udruge "Kastafsko kulturno leto" Irena Gauš vjeruje da će program ovogodišnjeg kastavskog festivala zadovoljiti želje i ukuse publike: "Pokušali smo dati suvremeni i tradicijski štih programima, te pokazati i svjetsko i domaće."

Važnost Kastafskog kulturnog leta za grad Kastav ogleda se u očuvanju tradicijskih vrijednosti, rekao je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović te istaknuo da na kulturne manifestacije nije lako privući publiku, no ponosan je što je njima to uspjelo.

Svečano je otvorenje, prema tradiciji, na Trgu Matka Laginje u 20 sati uz nastup ženske klape "Kastav". U 21 sat na Crekvini slijedi prvi u nizu ovogodišnjih koncerata - etno sastav "Cinkuši". Tijekom iduća dva mjeseca slijedi niz izložaba, glazbenih i dramskih događanja, radionica, a među njima i treći Dani književnosti te tradicionlani Festival gitare.

U Kastvu će ovoga ljeta nastupiti i Neno Belan, muška klapa "Kastav", Mirjana Bobuš, i grupa "Vatra". Imajući u vidu financijske mogućnosti građana, organizatori ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta osigurali su da pola programa bude besplatno, dok su ulaznice za ostali njegov dio od 20 do 70 kuna. Izvještava Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.