Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srpanjska događanja na Rječini: kajak vožnja, izložba, projekcija filma i koncert

24.07.2022.

11:16

Autor: Radio Rijeka

ilustracija

ilustracija

Foto: - / mo hartera

Udruga Urbani separe i brojni partneri projekta Mjesni odbor Hartera pozivaju sve nas da preostale vikende u srpnju, nedjelju (24.7.) i subotu (30.7.), provedemo uz vodu jedine riječke rijeke na besplatnim aktivnostima za sve uzraste.

NEDJELJA 24.7. / Galerija na Rječini


Kako Rječina može oživjeti? Može li postati okupljalište – kako ljudi, tako i flore i faune? Što zamišljamo na ovom prostoru? Trinaest autorskih radova – mikrobiologa, umjetnika, arhitekata, programera, dizajnera i kulturologa – odgovorit će na ova pitanja. 


Radovi su nastali na četverodnevnoj radionici u organizaciji Sekcije mladih Društva arhitekata Rijeka i udruge Urbani separe, a bit će izloženi u koritu Rječine, na lokacijama Ružićeva 11 i 29 u nedjelju od 19 sati.


Istovremeno će se organizirati i akcija čišćenja korita Rječina kojoj se možete pridružiti. Poželjno je donijeti svoje gumene čizme te rukavice.

korito Rječine

korito Rječine

Foto: - / mo hartera

SUBOTA 30.7. / Plaža na Rječini


Na lokaciji Ružićeva 29 s početkom u 15 sati otvorit će se privremeno kupalište i sunčalište sa suncobranima i ležaljkama. Od 18 sati očekuju nas radionica izrada brodića od naplavina, turniri u briškuli i piciginu, natjecanje povezano s Rječinom te umjetničke instalacije. 


U 20:30 sati očekuje se početak koncerta riječkog glazbenika Lovre Mirtha kojeg će pratiti likovni performans umjetnika Ede Hrženjaka, a u 22 sata počet će projekcija dokumentarnog mini serijala ‘Kartoline’ u organizaciji Liburnia Film Festivala.


Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku ponovno posjetiti izložbu radova na temu odnosa Rječine i grada, osvježiti se hranom i pićem na štandu te odmarati direktno uz hladnu Rječinu.

Rječina

Rječina

Foto: - / mo hartera

Posebnost programa je tura kajacima i SUP-ovima od Delte do Ružićeve ulice pod vodstvom povjesničara umjetnosti Marka Smoljana. Posjetitelji će se okupiti u 17 sati, kod Veslačkog kluba Jadran na adresi Delta 1. Kajaci i SUP-ovi nisu osigurani, već ih posjetitelji donose sami.


Rezervirati mjesto na neku ili sve aktivnosti možete e-mailom na: udruga@urbanisepare.org.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.