Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što je to sreća? Premijera po Andersenu: "Srećine cipele"

29.06.2017.

11:17

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru Festivala Tobogan za mladu i najmlađu riječku publiku, u subotu 1. srpnja na pozornici Gradskog kazališta lutaka Rijeka Valentina Lončarić i Nina Sabo igraju premijeru predstave "Srećine cipele".

Premijeru pripremaju po motivima priče H.C. Andersena "Srećine kaljače", a početak izvedbe u subotu je u 19 sati. Iako je mogu gledati svi, autorice očekuju da će se u raspravu kojom predstava završava najlakše uključiti djeca u dobi od 5 do 8 godina. 

Valentina Lončarić i Nina Sabo su tekst dramatizirale, predstavu zajedno režirale, a same ju i izvode. Scenografkinje, kostimografkinje i autorice projekcija su Marija Volkmer i Andreja Jandrečić, a svjetlo oblikuje Sanjin Seršić

Iako igraju na pozornici Gradskog kazališta lutaka Rijeka, predstava je zapravo druga u nizu nastala u okviru projekta PhiloLab4Kids kojim se djeci predškolske dobi nastoji pribliiti filozofsko razmišljanje, naravno interaktivno i kroz raspravu - nakon svake izvedbe tih predstava slijedi razgovor i pregovor u kojima svi mogu sudjelovati. Prva predstava koju su igrali zvala se "Na čijem si ti planetu".

Predstava "Srećine cipele" je povod za propitivanje o tome što je sreća, kako je zamišljamo, o tome može li se biti stalno sretan te suosjećati i brinuti za druge. Kako je predstava nastala pripovijeda Nina Sabo, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.