Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sanja Doležal: veselim se večerašnjoj predstavi koja je zabavna, životna i istinita!

23.01.2022.

13:58

Autor: Anja Matić

Teatar to go: Ljubav, gubitci i moda

Teatar to go: Ljubav, gubitci i moda

Foto: - / HKD

Sanja Doležal gostovala je danas na Radio Rijeci, a s našom Lenom Stojiljković razgovarala je o svemu po malo, ali najviše o novoj predstavi. Predstava u kojoj je jedna od glavnih glumica naziva "Ljubav, gubitci i moda" odigrat će se večeras u Hrvatskome kulturnome domu.

Radijskim eterom danas ste mogli čuti svima nam poznati glas Sanje Doležal. Sanja je sa slušateljima podijelila svoje iskustvo pripreme za novu predstavu koja joj je posebno draga, ali i dvije ulaznice za slušateljicu- sretnicu Vesnu. 


Predstava "Ljubav, gubitci i moda" scensko je djelo koje su napisale američke književnice Nora i Delia Ephron. Riječ je o nizu monologa, u kojima razne junakinje pričaju priče vezane za odjevne predmete koje su u pojedinim važnim životnim trenucima nosile. U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile.


Ova predstava nema klasičnu dramsku radnju, ona se sastoji od niza proznih priča koje glumice interpretiraju. Po tome se oslanja na bogatu američku tradiciju storytellinga, posebne vrste kazališta u kojem glumac u monološkoj formi prezentira fabulu koja je napisana u prozi, a koju on oblikuje svojom moći pripovijedanja.


Osim Sanje u predstavi glume Zdenka Kovačiček, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković. Razgovor sa Sanjom Doležal poslušajte u nastavku:

razgovor sa Sanjom Doležal

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.