Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što muzejska publika očekuje od muzeja?

16.09.2013.

14:41

Autor: Lea Domijan Fišter / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako muzejsku baštinu približiti publici i privući posjetitelje? U Prirodoslovnom muzeju u Rijeci na trodnevnoj radionici partneri iz EU projekta Museumcultour uče upravo o tome!

Riječ je o dijelu projekta u kojem, uz riječki Prirodoslovni muzej, sudjeluju predstavnici muzeja iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Albanije. Time se želi doprinijeti jačanju kulturnog turizma u regiji promoviranjem kulturne baštine i muzeja.

Projektom će se realizirati nove muzejske izložbe i stalni postavi uporabom suvremenih muzeografskih tehnika i pristupa tržištu. Partneri iz pet država pripremit će zajedničku marketinšku strategiju koja će se baviti regionalnim posebnostima te zajednički priručnik za stručno vođenje posjetitelja i interpretaciju kulturne baštine, educirati stručno osoblje te osmišljavati nove muzejske proizvode.

Projekt traje do travnja 2015. uz ukupni budžet od 2 milijuna i 300 tisuća eura, od čega su riječkome muzeju odobrene 23 tisuće. Prirodoslovni muzej Rijeka kroz projekt će urediti novi dio stalnog postava Živi svijet sjevernoga Jadrana i putujuću izložbu Ugrožena bioraznolikost mora. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.