Hrvatski radio

Radio Rijeka

17:25 / 10.06.2022.

Autor: Tatjana Sandalj

Što nudi 31. Kastafsko kulturno leto?

31. Kastafsko kulturno leto

31. Kastafsko kulturno leto

Foto: - / KKL / FB

31. Kastafsko kulturno leto nudi 33 različita programa: koncerti, izložbe, dramski programi, likovne izložbe i radionice. Izvođači stižu iz 17 zemalja sa četiri kontinenta, a ima ih više od 450. 

Pod motom "Vavek po isten slede", na tragu uspješnih trideset godina, organiziran je bogat i raznovrstan kulturni program koji će oživjeti živopisne kutke Grada Kastva.


Između 33 programa je čak 19 glazbenih, koncerata najrazličitijih stilova i žanrova. Šest ih je u programu "Ritam dvorišta" koji oživljava staru gradsku jezgru, uz slobodan ulaz.


Na popisu dramskog programa je devet predstava najznačajnijih glumačkih imena Hrvatske; hit predstava domaćih i pozornica susjednih zemalja, a dvije su izvedbe namijenjene najmlađim posjetiteljima.


Izložbena sezona, pripremljena u suradnji s dugogodišnjim istaknutim hrvatskim karikaturistom i galeristom, od prošle godine i počasnim građaninom Grada Kastva, Igorom Brešanom, počela je u travnju, a slijede još četiri likovne izložbe, od kojih su dvije međunarodne.


Organizirane su i dvije radionice. Prva će se održati u okviru tradicionalnog Festivala gitare, a druga u sklopu Off programa Jerry Ricks Blues Festivala.


Ulaznice su dostupne u pretprodaji u festivalskom uredu na Trgu Matka Laginje 5 u Kastvu ili na www.mojekarte.hr. Svi detalje programa i gdje još možete nabaviti ulaznice provjerite OVDJE ili preuzmite programsku knjižicu u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.