Hrvatski radio

Radio Rijeka

Street art u Omišlju

05.08.2013.

09:54

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

14. saziv likovne kolonije 'Fulfinium', u organizaciji Centra za kulturu Općine Omišalj, održava se od 6. do 11. kolovoza. U radu kolonije sudjeluje sedam umjetnika iz Omišlja, Pazina, Zagreba i Rijeke.

Od prošle godine Fulfinium ima novu koncepciju, pa će se umjetnici družiti u inspirativnom ambijentu staroga grada Omišlja stvarajući street art. Iskustvo govori da umjetnici na taj način uspostavljaju neposredan, interaktivan odnos s publikom i s prolaznicima, Omišljanima i njihovim gostima i turistima, unoseći u grad umjetničku živost, nesputanost, kreativnu radost i veselje.

Street artom u Omišlju će se baviti
Dragutin Dado Barac iz Omišlja, Elvis Berton iz Pazina, Ksenija Filipović, Nikolina Ivezić, Nikolina Manojlović Vračar i Željko Zima iz Zagreba i Dejan Kljun iz Rijeke.

Organizatori su sudionicima kolonije osigurali niz zanimljivih popratnih kulturnih sadržaja: obilazak znamenitosti jezgre Omišlja, arheološkoa nalazišta Fulfinum-Mirine, posjet kulturnim manifestacijama, te niz druženja. Za rad će koristiti akrilne boje, kistove, valjke, sprejeve, dakle pribor pogodan za slikanje u eksterijeru, na zidovima i pločnicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.