Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studentska radionica scenografije u Benčiću

18.06.2013.

16:28

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kompleks bivše tvornice Rikard Benčić mjesto je održavanja studentske scenografske radionice od 24. do 28. lipnja. Uz domaće snage s riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, sudjeluju studenti i profesori s inozemnih institucija.

Radi se o svojevrsnom prikazu funkcioniranja kolegija Scenografija na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, ali je istovremeno i prikaz modula Scenografski prostori novoga diplomskog studija Medijskih umjetnosti i praksi (MAP).

Izvođenje modula počinje ove jeseni, a razvijen je kroz projekt ADRIART u kojem surađuju Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Visoka škola za umjetnost Veleučilišta u Novoj Gorici, Tehničko sveučilište u Grazu i Sveučilište u Udinama. Trogodišnji projekt ima podršku Programa za cjeloživotno učenje EU.

Namjera je dodatno osposobljavanje za korištenje mogućnosti suvremenih umjetničkih jezika i medija, a sudjelovat će studenti i profesori riječke Akademije i partnerskih institucija. Cilj radionice objašnjava njezina voditeljica Lara Badurina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.