Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:47 / 08.06.2022.

Autor: Tatjana Sandalj

Studentski aktivizam i kultura: performans na riječkom Kampusu

Usta puna prava

Usta puna prava

Foto: - / Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci organizira javnu izvedbu performansa studentica Sveučilišta u Rijeci "Usta puna prava" u okviru EU projekta They live, student lives revealed throught context-based art practices. Na sveučilišnom Kampusu, iza zgrade akademije publiku očekuju u srijedu 8. lipnja u 21 sat u sklopu Student Day Festivala.

Projekt se provodi do kraja veljače iduće godine u okviru programa Europske unije za kulturu i medije Kreativna Europa.


U izvedbi sudjeluju studentice: Leonida Cris Manojlovski, Mara Klanjac, Sarah Klešin, Katarina Kožul, Ana Marija Lončar i Agata Marić.


Cilj suradnje studentica, osim produkcije performansa, je postavljanje kvalitetnih temelja za dugoročno, održivo i angažirano studentsko djelovanje u kontekstu organizacije kulturno-umjetničkih, društveno političkih i aktivističkih događaja.


Voditelj projekta je dom kulture Studentski grad iz Beograda, a partneri su ISU, Međunarodni centar za arhivska istraživanja/Icarus iz Zagreba, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Fakultet audiovizualnih komunikacija Sveučilišta kralja Juana Carlosa u Madridu. Program financiraju EU u okviru programa Kreativna Europa te hrvatsko Ministarstvo kulture i medija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.