Hrvatski radio

Radio Rijeka

Suludi dokumentarci kao uvod u LFF

18.07.2013.

11:53

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art-kinu Croatia večeras od 21:30 gostuje Liburnia Film Festival, a uz predstavljanje programa što slijedi u kolovozu bit će prikazana dva dokumentarna filma Borisa Mitića. Ulaz je slobodan.

Kao uvod i najavu 11. Liburnia Film Festivala, u ljetnom Art-kinu riječka publika ima priliku pogledati dva nagrađivana filma jednog od najoriginalnijih redatelja dokumentarnih filmova, Borisa Mitića, koji će ove godine na liburnijskom festivalu održati Masterclass.

Lepa Dijana
suluda je dokumentarna komedija o četiri romske obitelji koje prepravljaju stare automobile, Spačeke i Dijane. Kultni automobili pretvoreni su u neukrotive strojeve za reciklažu, a s njih se sve skida i ponešto dograđuje. Lepa Dijana prikazan je na više od osamdeset festivala i nagrađen je s više od deset međunarodnih filmskih nagrada.

Doviđenja, kako ste?
je satirično-vizualna putešestvija kroz izbor najboljih srpskih aforizama u posljednjih četrdeset godina. Čine je nekonvencionalne i paradoksalne dokumentarne snimke s pet tisuća kilometara dugog putovanja po balkanskim zabitima te snimke prikupljene u televizijskim arhivima udaljenih gradića. Odabrane aforizme koje recitira glumac Nebojša Glogovac.

Liburnia Film Festival, najstariji festival hrvatskog dokumentarnog filma, ove se godine održava jedanaesti put u lučici u Ičićima, od 28. do 21. kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.