Hrvatski radio

Radio Rijeka

Super gala koncert u Zajcu - savršenstvo glazbene izvedbe

18.11.2016.

09:14

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nikada dosad Rijeka nije čula ovako savršenu glazbenu izvedbu u HNK-u Ivana pl. Zajca koje je publika ispunila tako da je "pucalo po šavovima". Takav je sinoć bio Super gala koncert svjetskih opernih zvijezda koje su koncertno izveli Gounodovoga "Fausta".

 

Prije izvedbe Super gala koncerta na prvome katu riječkoga kazališta otvoren je novouređeni novouređeni Gala salon Gale u spomen na Galiana Pahora, prerano preminuloga glumca HNK-a Ivana pl. Zajca.

Savršen spoj glazbene partiture, vrhunskih solista, besprijekornoga i angažiranoga riječkog orkestra, zvukovno i ritmički izvrsnoga zbora i mestralnoga dirigenta Villea Matvejeffa, donijela je publici dosada nedoživljen osjećaj užitka slušanja i gledanja ovoga opernog djela iz vremena romantizma.

Marjukka Tepponen, finska sopranistica, zvijezda je u usponu, koja je očarala publiku prekrasnim glasom, melodioznošću i profinjenošću izvedbe, talijanski bas Carlo Colombara iskazao je ležernim pristupom izvedbi svoje dugogodišnje iskustvo na svjetskim pozornicama, dok je talijanski bariton Lucio Gallo raspjevanim glasom sjajno utjelovio lik Valentina.

Aljaž Farasin kao Faust bio je točan i interpretativno čist u emotivno nabijenoj izvedbi, a mezzosopranistica Diana Haller još je jednom osvojila srca svoje publike toplim glasom i rasponom koji zadivljuje. U manjim ulogama izvrsno su čistom izvedbom parirali mezzosopranistica Ivana Srbljan i Dario Bercich.

Puna tri i pol sata glazbe protekla su u trenu, a publika je ovacijama ispratila dosada u Rijeci nedoživljeno savršenstvo izvedbe, koja s pravom nosi naziv Super gala koncert.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.