Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svečana obnova "Bludi"

20.02.2013.

11:07

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sceni Zajc off večeras u 19,30 HNK Ivana pl. Zajca nudi obnovljenu predstavu "Bludi", bizarno i šokantno ismijavanje mita o Edipovu kompleksu.

Nakon uspješne obnove Muškardina ansambl Hrvatske drame HNK Ivana plemenitog Zajca obnovio je još jednu uspješnicu scene Zajc off: predstavu Bludi suvremenog talijanskog dramatičara Giuseppea Manfridija, u režiji Matjaža Latina, gosta iz Slovenije. Svečana izvedba bit će večeras u 19,30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U žestokoj crnoj komediji glume Andreja Blagojević, Damir Orlić i Alen Liverić.

U komadu koji uvjetno pripada takozvanom teatru ekscesa autor ismijava mit o Edipovu kompleksu. Tema je bizarna i šokantna: kad žena zrele dobi slučajno pokupi dvostruko mlađeg ljubavnika i njihov se odnos zaplete posve neočekivanim smjerom, u pomoć priskače mladićev otac ginekolog. Riječka scenska interpretacija, koju na repertoar vraćaju nakon gotovo osam godina, ponekad i degutantne literarne postavke obukla je u komično i duhovito.

Dramaturgiju je potpisala Magdalena Lupi Alvir, izbor kostima i glazbe načinio je redatelj  Matjaž Latin, scenu je oblikovala Nataša Černoša, a svjetla Deni Šesnić. Zbog šokantnih scena predstava se ne preporuča mlađima od 16 godina.

Predstava cilja na mladu publiku koja želi gledati nešto što ih se tiče i što je suvremeno, a ova vrsta duhovitosti i crnog humora im paše, rekla je Andrea Blagojević u razgovoru s Antonelom Galić Pruša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.