Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetlana Hribar nakon 40 godina rada u Novom listu otišla u mirovinu

09.11.2016.

13:35

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedavno je u mirovinu otišla naša kolegica, novinarka, urednica, glazbena kritičarka Svjetlana Hribar koja je dugi niz godina svoj talent dijelila s čitateljima na stranicama Kulture riječkog Novog Lista.

"U Novom Listu sam radila punih 40 godina i 6 mjeseci", govori Svjetlana Hribar. "Došla sam kao diplomirani ekonomist na mjesto kolegice koja je odlazila na porođajni, a primio me Edo Domazet koji je tada bio šef propagande. Rad u novinama je dinamičan što je odgovaralo mom karakteru, pa sam tako radeći došla i do mjesta šefa propagande kada sam odlučila da je dosta i da želim nešto novo, drugačije," ispričala nam je.

Kazalište je oduvijek bilo centar zanimanja Svjetlane Hribar, s prioritetom na glazbi. A ukazala se prilika da se prebaci u redakciju Kulture gdje je prvo bila primljena na određeno, pa na stalno i kako kaže, to je bio njen najsretniji trenutak u životu. Nastavak priče poslušajte u razgovoru što ga je s njom vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.