Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski dan glazbe u kvarnerskom ruhu - za sve od 7 do 77

18.06.2015.

17:44

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, u našem se kraju kao dio međunarodne kampanje već godinama obilježava zahvaljujući županijskoj podružnici HGU-a i pokroviteljstvu PGŽ-a.

Ove godine geslo je "Umrežimo se glazbom od 7-77", a cilj izmještanje glazbenih događanja u mjesta u koja kulturna događanja rjeđe zalaze. Na današnjoj konferenciji u sjedištu PGŽ-a, resorni pročelnik Valerij Jurešić, tajnica HGU PGŽ-a Jadranka Čubrić te dvojica gitarista svjetskog glasa Darko Jurković Charli i Damir Halilić Hal, najavili su bogat program koji će početi već u subotu na vološćanskoj terasi Moho. Tamo će brojni glazbenici predvođeni Andrejom Bašom, Elvisom Stanićem, Giulianom i Markom Toljom doručkovati s legendarnim Ljubom Kuntarićem i čestitati mu 90. rođendan.

U nedjelju, na sam Dan glazbe, mjesta događanja bit će Vrbnik, Bribir, Brod Moravice, Prezid, Mrkopalj te nekoliko lokacija u Rijeci, a imena koja će nastupati, poput Hala, Charlija, Lele i Joa Kaplowitza, ženske klape Kastav, grupe EnFace i tamburaškog sastava Fontana, garantiraju vrhunski glazbeni užitak. U glazbenu kampanju lijepo će se uklopiti i doček MIK-ovaca u opatijskoj luci i prva festivalska večer.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.