Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski dan plesa: iziđite i zaplešite unatoč svemu!

29.04.2016.

08:16

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski je dan plesa. Tim povodom Prostor plus poziva sve Riječane da popodne od 16 do 18 sati dođu na Korzo i zaplešu s članovima brojnih plesnih udruga i organizacija koje će predstaviti svoj rad ispred zgrade Radio Rijeke.

U 16 sati počet će se predstavljati: Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Plesni studio Vibe, Osnovna umjetnička škola Matka Brajše Rašana, RIS dance, Porto RI, Plesna grupa Flame, Plesna grupa Magija, Plesni centar Beat, K2K, Društvo za ples i rekreaciju Rotondo,Tango Azur Rijeka, Prve riječke mažoretkinje i Prostor Plus. Nakon toga, u 18 sati, bit će izveden performans Skulptura.

Pročitat će se svjetska i hrvatska plesna poruka te pustiti baloni, čime će se i Rijeka pridružiti globalnoj proslavi Svjetskog dana plesa. Obilježava se 29. travnja od 1982. godine, kada ga je utvrdio UNESCO. Osnovna je ideja ovoga dana podsjetiti na to kako je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Program se održava paralelno u nekoliko hrvatskih gradova i dio je programa za razvoj publike Spaces koji podržava Grad Rijeka. Riječko događanje organizira udruga Prostor plus, čiji rad podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Događanja najavljuje Tajana Josimović iz Prostora plus:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.