Hrvatski radio

Radio Rijeka

"tako ČITAJ: nekako OD IZA": poetska knjiga Branke Arh

27.05.2020.

09:46

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka / arhiv

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka / arhiv

Foto: - / -

Povjesničarka umjetnosti Branka Arh je i pjesnikinja, a upravo je objavila novu knjigu, poemu naslovljenu "tako ČITAJ: nekako OD IZA". Je li naslov ujedno i uputa za čitanje i snalaženje u tom novom tekstu?

Branka Arh je diplomirala književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru. Od 2006. objavljuje pjesničke zbirke: "Uan", "Htu i Nei", "Topot. Tko komu dolazi", "Z", "Zad za devit uaglu".

Uz pjesništvo piše likovne kritike, osvrte i poetske zapise o likovnim umjetnicima, a objavljuje i u književnim i stručnim časopisima, pa je tako stručnoj i široj javnosti predstavila brojna likovna imena. Autorica je i više likovnih monografija.

Naslov knjige "tako ČITAJ: nekako OD IZA", mogla bi biti uputa čitatelju za čitanje, za snalaženje u ovom sjajnom uratku. S druge strane, čitali od ispred ili od iza, jednako ćemo biti uvučeni u nestvarno-stvarni svijet prepoznavajući svoja iskustva u Uoorovima, piše u svom osvrtu na knjigu Milica Žužić.

A ako o knjizi govori autorica, poslušajte:

Čitajmo od iza, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.