Hrvatski radio

Radio Rijeka

Talijanski umjetnički dvojac Gradu Rijeci poklonio autorski film o luci

08.06.2016.

20:55

Autor: Branka Malnar, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Luigi Moio i Luca Sivelli, autori filma o riječkom lučkom području uručili su svoj video uradak predsjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotei Pešić Bukovac. Film je nastao u sklopu izložbe Coast to coast.

Izložbu "Od obale do obale" su, u listopadu prošle godine, u Galeriji Kortil, u sklopu tjedna talijanskog jezika u svijetu, organizirali Generalni konzulat Italije u Rijeci i Pučko sveučilište u Trstu, u suradnji sa Talijanskom unijom i Gradom Rijekom.

Umjetnici Luigi Moio i Luca Sivelli nizom su videoinstalacija opisali svoj odnos s Jadranskim morem i luke na njegovim obalama: Bari, Anconu, Veneciju, Trst i Rijeku. "Snimke koje su nastale u riječkoj luci odlučili smo donirati Gradu Rijeci zbog gostoprimstva i velikodušne suradnje na koju smo naišli tijekom stvaranja ovog projekta", rekao je Sivelli, a Moio se zahvalio riječkoj Lučkoj kapetaniji koja im omogućila pristup svom brodu kako bi Rijeku mogli snimati i s mora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.