Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:28 / 13.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

"Teorija i praksa: prostor" - izložba studenata i studentica riječke Akademije

Galerija Kortil

Galerija Kortil

Foto: Goran Kovačić / PIxsell

Galerija Kortil idealno je mjesto za biti večeras. Zašto? U 20 sati održat će se otvorenje nove izložbe koja je ruku djelo talentiranih studenata/-ica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

“Teorija i praksa” projekt je koji povezivanjem nastavnog gradiva redovnih i izbornih kolegija studijskog programa APURI sa zadanom temom iz područja teorije i povijesti umjetnosti istražuje, objašnjava i demonstrira određeni likovni problem ili pojam.


Istraživački proces vođen je pod mentorstvom nastavnica i nastavnika APURI pa je utoliko koncept projekta, kao i njegov krajnji produkt, didaktičko-umjetnička izložba, rezultat interdisciplinarnog rada katedre Akademije. 


Voditeljica projekta i kustosica izložbe je Katarina Podobnik, a osnovni cilj koncepta temelji se na prožimanju, koordinaciji i medijaciji teorijskog znanja iz povijesti umjetnosti i umjetničkog obrazovanja na praktičkim kolegijima. 


Tema ovogodišnjeg izdanja projekta je prostor. Studenti su stoga preispitivali načine na koje umjetničko djelo može predstavljati i interpretirati prostor unutar dvodimenzionalnog umjetničkog rada: slikarstva i grafike. 

"Teorija i praksa: prostor"

"Teorija i praksa: prostor"

Foto: - / Galerija Kortil

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.