Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Tetovirana": priča u priči autorice Diane Rosandić Živković

08.01.2018.

16:17

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Diana Rosandić Živković (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Diana Rosandić Živković (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Iz tiska je izašla nova knjiga riječke spisateljice Diane Rosandić Živković naslovljena "Tetovirana", zagrebačkog nakladnika Mala knjižnica Društva hrvatskih književnika, pa je to bio i povod da u našem studiju ugostimo autoricu.

Diana Rosandić Živković svoj je prvi cjeloviti, iako dječji roman sa SF tematikom napisala sa deset godina života i kako kaže, čuva ga kod kuće kao uspomenu na svoje prvo spisateljsko iskustvo. Kao profesionalna književnica, živi i radi u Rijeci, članica je Društva hrvatskih književnika, a djela su joj prevedena na engleskom, talijanskom, njemačkom,španjolskom, slovenskom, bugarskom, mađarskom i makedonskom jeziku. 

Uz romane i priče, piše i poeziju, a pjesme su joj nagrađivane i uglazbljene. Za roman "Lanterna" dobila je nagradu Drago Gervais 1995. godine. Bavi se i izradom mozaika od pronađenih keramičkih krhotina, a mozaikom "Plava Ruža" sudjelovala je na "Bijenalu mozaika" u Rijeci.

Roman "Tetovirana", priča je o ženi koja odlazi na rad u Italiju, trbuhom za kruhom, i koja na putu pronalazi knjigu priča, bez korica i bez imena autora pod nazivom Tetovirana, a koja joj ispunjava dane rada u Italiji.

Poslušajte razgovor Diane Rosandić Živković s Glorijom Fabijanić Jelović u audio zapisu:

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.