Hrvatski radio

Radio Rijeka

The Dire Straits Experience: večeras veliki glazbeni spektakl na Ljetnoj!

01.06.2018.

12:24

Autor: Ivica Vrkić

Foto: http://direstraitsblog.com/

Foto: http://direstraitsblog.com/

Foto: - / -

Ovogodišnju manifestaciju "Ljeto na Ljetnoj" otvara večeras The Dire Straits Experience, bend nastao prije četiri godine, a posvetio se odavanju počasti i slavljenju glazbe - grupe, čiji su brojni hitovi duboko urezani u kolektivno pamćenje milijuna slušatelja diljem svijeta.

Sve ćete to imati prilike doživjeti uživo budete li se večeras našli na opatijskoj Ljetnoj pozornici, u 21:30.

Band je nastao po raspadu slavnih Dire Straits, a nakon rastanka s vokalom i gitaristom Markom Knopflerom, njegovi nekadašnji suradnici nastavljaju s izvedbama poznatih pjesama diljem svijeta. Jedan od njih je i saksofonist, flautist i udaraljkaš Chris White koji je s grupom Dire Straits počeo nastupati u vrijeme njihove najveće popularnosti sredinom osamdesetih, na turneji "Brothers In Arms", nazvanoj po istoimenom i ujedno najprodavanijem albumu u povijesti benda osnovanog 1977. u Londonu.

Tijekom gotovo 20 godina duge karijere, grupa Dire Straits prodala je više od 100 milijuna nosača zvuka, a njihov album "Brothers in Arms" i danas drži titulu jednog od najbolje prodavanih albuma u povijesti svjetske diskografije.

Današnjim koncertom The Dire Straits Experience, koji počinje u 21:30 sati otvara se ljetna sezona na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Odabir The Dire Straits Experience pokazuje se punim zgoditkom, jer je koncert pred rasprodajom. Sektori A i B već su rasprodani, dok je za sektor C ostalo još samo nekoliko ulaznica.

"Zbog iznimno velikog interesa publike odlučili smo otvoriti još nekoliko dodatnih mjesta u najbližem sektoru A, kako bi barem još dio zainteresiranih mogao doći do ulaznica. Posebno veseli što pored uvijek vjerne domaće publike ovoga puta bilježimo značajan porast gostiju koji su došli kupiti svoje ulaznice", rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija u ime organizatora koncerta. Vrata Ljetne pozornice otvaraju se u 20 sati.

Uoči večerašnjeg koncerta, ekskluzivni intervju za Radio Rijeku dao je Chris White s kojim je razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.