Hrvatski radio

Radio Rijeka

Timothy Williamson - sutra u Rijeci

19.05.2022.

14:20

Autor: Radio Rijeka

Timothy Williamson

Timothy Williamson

Foto: - / Oxford University

Poznati britanski filozof dolazi u Rijeku predstaviti svoju novu knjigu.

U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci sutra s početkom u 14 sati održat će se predstavljanje prijevoda knjige Timothy Williamsona naziva "Teralog, ja imam pravo, ti griješiš" (1. kat, Trg braće Mažuranića).


Nakon predstavljanja, autor knjige profesor Wiliamson održat će predavanje "Post-truth politics and the idea of truth". Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je registracija putem poveznice.


VIŠE O TIMOTHYJU WILLIAMSONU:


Timothy Williamson rođen je u Uppsali u Švedskoj 1955. godine. Nakon dodiplomskog studija matematike i filozofije i doktorata iz filozofije na Sveučilištu u Oxfordu radi kao profesor filozofije na Trinity Collegeu u Dublinu i University Collegeu u Oxfordu, ali i profesor logike i metafizike na Sveučilištu u Edinburghu. 


Od 2000. zaposlen je kao Wykeham profesor logike na Sveučilištu u Oxfordu. Bio je predsjednik Aristotelijanskog društva od 2004. do 2005. godine. Član je Britanske akademije (FBA), Norveške akademije znanosti i književnosti, član Kraljevskog društva Edinburgha (FRSE) i strani počasni član Američke akademije umjetnosti i znanosti.


Njegova područja interesa uključuju modalnu i epistemičku logiku, prirodu logičkih posljedica, epistemologiju, metafiziku, filozofiju jezika i metafilozofiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.